Verandering van spijs doet eten

Dit oud-Hollands gezegde heeft vrijdag 24 september zijn naam eer aan gedaan. Restaurant ‘De Duinhap’, voor senioren in Schoorl, is al jaren vaste prik op de vrijdagavonden in de Sanderij.

Door verbouwing in de Sanderij dreigde deze activiteit nu verloren te gaan. Stichting Welzijn Bergen heeft met diverse partijen contact gehad over het voortzetten van De Duinhap op een andere locatie. Dit bleek nog niet eenvoudig, maar het is gelukt!

Vrijdag 24 september was de officiële doorstart in de Blinkerd in Schoorl.

De kookkunsten, horecavaardigheden en het enthousiasme van de zeer betrokken vrijwilligers zijn meeverhuisd naar de Blinkerd. Net als de vele trouwe bezoekers. Daarbij zagen we op deze avond ook een aantal gezichten die nu voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst zijn aangeschoven, aldus deze nieuwe bezoekers.

Een officiële doorstart verdient natuurlijk ook een officieel moment. Burgemeester Lars Voskuil, ook nieuw, is deze avond als gast aangeschoven. In zijn toespraak sprak hij zijn lof en waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers die deze activiteit mogelijk maken.

Welzijn Bergen sluit zich daar uiteraard volledig bij aan.