High tea op de dag van de Mantelzorg 2021 goed bezocht

Dinsdagmiddag 2 november was het de Dag van de Mantelzorg voor mantelzorgers van de gemeente Bergen. Zij kregen een high tea aangeboden in het restaurant van Hotel Marijke in Bergen.

Stichting Welzijn Bergen organiseerde deze bijeenkomst en directeur Andrea Landman opende de bijeenkomst. Ze sprak onder andere haar waardering uit voor de vaak 'onzichtbare' zorg die mantelzorgers geven aan hun dierbaren. Mantelzorger word je soms plotseling, maar ook heel vaak geleidelijk en dat zorgt voor grote veranderingen in het privėleven van de mantelzorger. Geen of heel weinig tijd voor jezelf, om hulp durven vragen als het allemaal even niet meer gaat en zorgen die je soms niet kunt of wilt delen. Het zijn allemaal zaken waar de mantelzorger mee te maken kan krijgen.

Mantelzorgondersteuners waren ook aanwezig, evenals Carla Meliefste, de mantelzorgconsulent van Stichting Welzijn Bergen. De high tea werd erg gewaardeerd. De mantelzorgers vonden het fijn dat ze ervaringen met elkaar konden uitwisselen.

In januari 2022 wordt de volgende mantelzorgbijeenkomst georganiseerd. Hierbij zal een mantelzorgmakelaar aanwezig zijn. De datum volgt zo spoedig mogelijk. Houd daarom de nieuwsbrief voor mantelzorgers in de gaten voor meer informatie.