Help T&O in Bergen tot een oorverdovend succes te maken

In november 2023 is buurtcentrum T&O in Bergen opgeleverd. Een nieuw gebouw ter vervanging van het oude houten buurthuis met speeltuinvereniging. Het is inmiddels het hart geworden van een actieve gemeenschap met betrokken inwoners van Bergen. Veel vaste bezoekers hebben hier als kind gespeeld, zijn hier opgegroeid en gaan wonen. Om nooit meer weg te gaan.

De speeltuin is niet meer, maar het T&O is dagelijks geopend, vrijwilligers zorgen voor de koffie en de thee. De Buurtkamer, de middenzaal en de spiegelzaal liggen naast elkaar en kunnen door een schuifwand van elkaar gescheiden worden. Er worden yogalessen gegeven en er wordt gedanst, het Repaircafé klust er, de klaverjassers leggen een kaartje. Er wordt vergaderd, geknutseld, gebreid en er worden lezingen gegeven.

Op dit moment is het echter niet mogelijk om alle drie de grote ruimtes tegelijkertijd te gebruiken of te verhuren omdat geluid te veel doorklinkt. Tussen de ruimtes onderling maar ook naar de appartementen erboven.

En dat is natuurlijk ontzettend jammer, want er liggen nog zoveel kansen om van deze plek een bruisend ontmoetingscentrum met nog veel meer activiteiten te maken.

Om ook iets van de historie van vroegere speeltuinvereniging Tuin- en Oostdorp terug te brengen, is het plan opgevat om wandpanelen aan te brengen met onder andere oude foto’s van deze speeltuin. Deze speciale wandpanelen zullen er ook voor zorgen dat het geluidsniveau in de ruimtes gedempt wordt tot een aangenaam niveau. Zodat het voor vrijwilligers en bezoekers een nog fijnere plek wordt om samen te komen.

We zijn een crowdfundingsactie gestart, zie de link hieronder. Rechtstreeks doneren via de QR code kan ook.

https://www.doneeractie.nl/steun-het-t-en-o-gebouw-in-bergen-nh/-88830