Buiten spelen en sporten bij JOEB en de Schulp 

Eén van de thema’s uit de Dorpsvisie was het creëren van een centrale plek die bedoeld is om samen te komen en voor activiteiten die zorgen voor verbinding in het dorp. Na de nieuwbouw van Jongerencentrum JOEB zijn er plannen gemaakt voor de inrichting van de buitenruimte rondom JOEB en de Schulp. 

Op 11 en 12 mei j.l. hebben leerlingen van de Windhoek hierin een belangrijke rol gespeeld door te stemmen op hun favoriete speeltoestellen. Met gesponsorde knikkers van Lampie (de dorpswinkel in Egmond Binnen) hebben de kinderen in een gesloten doos hun stem uitgebracht op één van de 3 voorstellen voor speeltoestellen op het grasveld bij JOEB en de Schulp. Met overgrote meerderheid (79%) van de stemmen kwam de blauwe optie als winnaar uit de bus! Dit betekent dat er, onder andere, een speeltoestel met glijbaan, wiebelbrug en klimnet, een kabelbaan en een vogelnestschommel zullen komen. 

De werkgroep ‘Buitenruimte JOEB/De Schulp’ gaat samen met de gemeente deze speeltoestellen bestellen. Op het moment dat de speeltoestellen geplaatst worden kan er niet meteen gespeeld worden. Er wordt dan ook nieuw gras gezaaid en dat heeft tijd nodig om te groeien en goed aan te slaan. 

Ook worden er sport toestellen (Calisthenics) en bankjes met beweegelementen voor senioren geplaatst, zodat het een samenkomstplek voor het hele dorp wordt. Op woensdag 30 juni 2021 is er tussen 16.00 en 20.00 uur, buiten bij JOEB, een informatiedag om de plannen aan iedereen te laten zien.