Wat is Mantelzorg?

Mantelzorgers bieden zorg en hulp aan hun naaste met een chronische ziekte en of beperking. Dat kost veel energie en hier komt heel wat bij kijken. De meeste mantelzorgers willen dit op hun eigen manier en op hun eigen wijze blijven doen.

Maar soms hebben zij vragen en of twijfels. Dat kan over praktische zaken en regelgeving gaan, maar ook over hulp of het delen van zorg.

Het Steunpunt Mantelzorg begrijpt hoe zwaar de taken van een mantelzorger zijn en helpt daarom met het geven van advies, informatie maar ook praktische ondersteuning. Vaak is een gesprek al voldoende maar soms is er meer nodig.

De ervaring leert dat de jonge mantelzorgers over het hoofd worden gezien, of zien ze zichzelf niet zo, terwijl ze dat wel zijn. Zij komen meestal pas in beeld bij hulpinstanties als de druk te groot wordt en er problemen ontstaan. Wij kunnen voor die tijd al veel betekenen door advies te geven en mogelijk ondersteuning.

Bij ons geregistreerde mantelzorgers ontvangen 3 keer per jaar de nieuwsbrief met de laatste tips en ontwikkelingen. Een overzicht van de mantelzorgnieuwsbrieven staat onderaan deze pagina.
Er zijn regelmatig informatieve bijeenkomsten, de mantelzorgsalons.

steunpuntmantelzorg@welzijnbergen.nl

tel. 072 5095267

Alle nieuwsbrieven zijn terug te vinden op de pagina folders en magazines, onder het kopje 'digitale nieuwsbrieven'.