Week tegen de Eenzaamheid van 1-8 oktober

Zwaaien voor een glimlach, doet u ook mee? 
Op donderdag 1 oktober gaf burgemeester Peter Rehwinkel het officiële startsein bij de Lucebertschool en de Matthieu Wiegmanschool in Bergen voor ’Zwaaien voor een glimlach’. Dit is een landelijk initiatief dat in de Week tegen de Eenzaamheid, van 1 tot 8 oktober, in de gemeente Bergen wordt uitgevoerd door Steunpunt Eenzaamheid in samenwerking met de sportbuurtcoaches van Holland Sport en de buurgemeenten Castricum en Heiloo. 

Dit project wil laten zien dat we snel, makkelijk en veilig contact kunnen maken door eenvoudigweg even te zwaaien; naar buurtgenoten of willekeurige voorbijgangers. 

De gekleurde zwaaihandjes in verschillende vormen door de gemeente heen nodigen uit elkaar te groeten. Overal waar een zwaaiende hand op de stoep is getekend of een papieren zwaaihand op het raam hangt kunt je zwaaien naar de bewonersWe hebben allemaal contact nodig en zo’n klein gebaar als een vriendelijke zwaai naar een buurtgenoot doet goed. Zeker gezien de beperkingen in sociale contacten door COVID 19 is elk contact op afstand van belang. Met iets kleins als zwaaien kun je al iets groots betekenen voor een ander!  

Voor basisschoolleerlingen is een zwaai-expeditie ontwikkeld door de buurtsportcoaches van Holland Sport. De ingekleurde handjes van de leerlingen van de Groeterschool zullen als slinger in zorgcentrum Hoogduinen in Schoorl worden opgehangen. De lokale vestigingen van Albert Heijn delen handjes-kleurplaten uit en de vestiging in Bergen sponsort het fruit in de knapzakjes van de leerlingen van de deelnemende scholen. De Bergense bibliotheek beloont de mooiste kleurplaten die daar worden opgehangen met een prijs. 

Ook meedoen? Haal een papieren zwaaihand op bij een van de steunpunten van Welzijn Bergen of download ‘m zelf
Voor meer informatie over de actie “Zwaaien voor een glimlach” neem contact op met m.vandervliet@welzijnbergen.nl of y.ruiter@welzijnbergen.nl. 

Bij deze actie horen verder de Zwaai-expeditie en de zwaairoute in Bergen en de zwaairoute in Groet.